Шест признака, по които ще познаете, че връзката или бракът ви е в криза


Повечето хора обикновено чакат доста време, понякога прекалено дълго, преди да потърсят помощ при проблеми във връзката си. Нещо повече- дори не прибягват до професионална помощ. Проучванията показват, че двойките чакат средно около шест години преди да се обърнат към терапевт.

Като се има предвид какъв ефект има разводът върху децата, тези факти са повод за сериозно безпокойство.

Какво е най-наложително да направят двама души във вихъра на брачните си проблеми? Да потърсят помощ, дори още когато нещата тръгнат да се влошават.

1. Имате желание за изневяра.

Има много причини, поради които може да се изкушите да имате любовна връзка.

Може да ви липсва вълнението от новата връзка.

Възможно е да ви се иска страстен секс с нов партньор.

Може да копнеете за внимание и признателност.

Може да се наслаждавате от тръпката при поемане на риск.

Може да изпитвате копнеж да се свържете с някого, който мислите, че ви е по-близък.

Може би искате да избягате ежедневните отговорности или монотонността.

Има много причини, които хората изброяват.

Но независимо от причините, поради които може да се изкушавате да престъпите към афера, това желание несъмнено представлява сигнал за проблеми в брака.

Търсенето на странична връзка няма да допринесе за преодоляване на семейното нещастие. В действителност, това често създава проблеми повече от очакваното. Когато емоционалната енергия е насочена извън брака, проблемите, които трябва да бъдат решени в него, отиват на заден план. Забавянето на решаването им ги задълбочава. Лъжите, измамата, чувството за вина и срам педизвикват отчуждение и чувство за самота в брака. Подозренията нарастват, доверието корозира. Ако бракът ви не е бил разстроен преди решението да се отклоните, това неизбежно ще се случи. Всъщност, изцелението от изневярата не е за слабаци. Това е изключително трудна работа, която отнема време, изисква всеотдайност, упоритост и сила на личността. Така че, ако нещата, които ви притесняват в брака ви водят до фантазии за друг партньор, по-добре потърсете решение на проблемите си.

2. Непрекъснато се карате за едни и същи неща.

Невъзможно е двама души, които живеят под един покрив да не се скарат от време на време. Освен това, винаги остават много проблеми, които не могат да бъдат напълно решени. Ако забележите, че използвате един и същ аргумент отново и отново трябва да знаете, че има голяма вероятност да изпаднете в беда.

Бракът става много неприятен, когато е съсредоточен върху негативите в отношенията.

Ако в следствие на това избягвате да прекарвате време заедно постепенно ще започнете да чувствате бепомощност и безнадеждност. Възможно е да започнете да си мислите дали сте в грешната връзката. Непрестанните конфликти за едно и също нещо, с малко или никакво отношение към чувствата на другия партньор, трябва да ви служат като предупредителен сигнал за опасност.

3. Ескалира на враждебността.

Освен че конфликтите са по един и същ повод, сторове, чиято интензивност нараства трябва да буди у вас загриженост. Понякога, ескалиращите битки могат да причинят или вербално или физическо насилие, но и двете са недопустими.

Ако забележите, че вашите битки стават все повече и са по-болезнени, причините за тях може да са по-дълбоки, и да са били пренебрегвани дълго време. Липсата на умения за общуване може да стане сериозна пречка за поддържането на любящи взаимоотношения.

Така или иначе, битки, които стават все по-враждебни не трябва да се подминават с лека ръка.

4. Прекарвате все по-малко време като двойка.

Една от многото причини браковете да се провалят е, че двойките не прекарват достатъчно време заедно. Всичко друго е станало по-важно от заделянето на свещенно време един за друг. Независимо дали става дума за деца, работа, приятели, хобита, роднини, и така нататък, всичко изглежда има предимство пред отношенията с партньора. Когато това се случи, двойките престават да бъдат приятели и тяхната емоционална връзка страда. Те започват да водят отделен живот. Много хора оставят браковете им да се провалят, защото всеки си има "своята работа". Ако не сте готови да направите свой приоритет ,нещата заради които сте заедно- т.е. самите вие и времето, което прекарвате заедно, вашият брак ще остане в зоната на застрашените връзки.

5. Фокусирате се прекалено много върху децата си.

Съмременната социална култура е станала прекалено ориентирана към децата и то до такава степен, че всичко в нашия живот се върти около тях. Правим ги свой приоритет номер едно.

Причините за това са много. Възможно е да сте се чувствали пренебрегнати като деца, и по този начин да искате да дадете по-добър живот на вашите собствени. Виждате как всички други приятели, съседи, роднини го правят и се чувствате принудени да правите същото. Заети сте с работата си и чувствате, че цялото си свободно време трябва да прекарвате с децата си.

Въпреки че тези причини са смислени, когато живеете по такъв начин, бракът страда.

Ставате отчуждени от своите съпрузи. Чувствате се по-свързани с децата си, отколкото с партньора си. Това обяснява защо, когато семейното гнездо осиротее, двойките се развеждат на тълпи. След като децата напуснат дома, празнотата на връзката става доминираща.

Най-доброто нещо, което една двойка може да направи за своите деца е да направи брачните взаимоотношения най-важното нещо в живота си.

Децата имат огромна полза от това родителите им да се обичат и между тях да се усеща близост и загриженост. Освен това така е по-вероятно да се увеличи семейното дълголетие. Но най-вече, когато поставят семейството си на първо място, родителите показват на децата си как всъшност се градят и какво представляват добрите взаимоотношения.

Ако установите, че вие ​​или вашият съпруг обръщате повече внимание на децата си, отколкото на човека до себе си, спрете и „сменете предавката“. Това ще отведе вашия брак на по-безопасно място.

6. Правите малко или никакъв секс

Съмсем не е изключение един от съпрузите да има по-малко желание за секс от другия. Това, само' по себе си, не означава, че бракът ви е в беда. Но това се превръща в проблем, когато съпругът с по-ниско желание отказва да се грижи за чувствата на съпруга с по-високо либидо и отхвърля повечето, дори понякога всички сексуални намеци. Това може да доведе съпруга с по-високо желание да секс до болезненото състояние на чувство за вътрешна празнота, да се чувства отхвърлен, емоционално изключен, ядосан и отчаян.

Когато някой от двамата започне да изпитва тези чувства, може да се случат много неща. Съпрузите могат да престанат да бъдат приятели, да не прекарват време заедно, да не се свързват емоционално или да не изпитват радост от това да си правят компания.

Може да започнат да воюват помежду си в голяма степен по отношение на секса, а понякога и за други неща. Когато те се карат за други неща, това може да е симптом на по-дълбоките проблеми дължащи се на липсата на сексуална обвързаност.

Ако връзката ви е подложена на сексуален глад, вие или вашият съпруг трябва да преразгледате причините това, което се случва и трябва да направите каквото е необходимо, за да върнете страстта в брака си. Дори ако това в началото става бавно, трябва да започнете от някъде.

Ако позволите сексуалните ви различия да ви разделят, това често ще поставя връзката в риск от изневяра или развод.

Разпознавате ли себе си, съпруга си или вашия брак, когато четете тези шест предупреждения? Ако е така не се паникьосвайте.

Има много неща, които може да направите, за да укрепне връзката ви. Но, не бива да оставате безучастни.

Обърнете внимание на тези предупреждения.

Щом го направите, това вече е голяма крачка към предотвратяване на развода или разпадането на връзката ви.

#родители #развод #кризавбрака #превенцинциянаразвода #изневяра

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Все още няма етикети.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square