Моята извънбрачна връзка просто се случи ...


Занимавам се с двойки по радлични поводи и проблеми.

Срещала съм хора от най-различни сфери на живота с техните многобройни гледни точки, личностни особености, силни страни и странности на характера. Никога не ми е скучно, рядко съм шокирана и почти никога раздразнена. Но думата, която използвам тук е "почти".

Вече не броя онези пъти, в които един от съпрузите, който е изневерил казва: "Аз не търсих афера, просто се случи." Излиза така сякаш тези хора просто си живеят ден за ден, гледат си работата и уви, изведнъж се оказват чисто голи в хотелски стаи и едва си поемат дъх от страстен секс.

Без да моля за извинение твърдя, че това не се случва просто така.

Изневерите не са спонтанни, защото изискват планиране и взимане на решения.

Често хората правят поредица от единични актове на избор, които им проправят пътя към аферата - вечеря с колега, среща със стар приятел или приятелка за едно питие след работа, само за да се видят, сравнително често канят на обяд атрактивен сам съсед или изпращат дълга Коледна актуализация на отдавна изгубена любов. И отстрани всичко изглежда относително невинно. Но една покана за среща на вечеря или късен среднощен разговор често води до друг и друг и друг. Разговорът става все по-личен. Изповедите за семейно нещастие започват като повърхностни, а слушателят става съпричастен и подклепящ. Но степента на риск от такова поведение се оправдава като хората си казват " просто имах нужда да си поговоря с някого. Исках да чуя какво мисли някой от противоположния пол."

Когато накой се оплаква от брака си на съчувствено ухо, няма нужда от научна степен по психология, за ви стане ясно, че имплицитното послание в тези разговори е: "Аз съм нещастно женен/а. Хайде да се позабавляваме?" Сигурно ще си кажете, че в крайна сметка не правите нищо лошо, но истината е, че този вид взаимодействие представлява доста хлъзгав наклон. Обикновено има и алкохол, за потискане на задръжките и оправдание, че "бях подпийнал". И макар да е вярно, че много лоши решения се взимат под влияние на алкохола, да поръчате питие е ваше решение. Както е вярно, че две питиета са две решения. Можете да си направите математиката върху останалата част от историята. А какво да кажем за лошите бракове? Те не оправдават ли изневярата? В края на краищата, животът е кратък. Веднъж се живее, нали?

Вижте, животът наистина е кратък и да се чувстваш самотен в брака не е начин да се живее. Но да притъпяване своята болка чрез незабавно удовлетворение посредством страстен секс или емоционална близост с някой, който не спори за сметките, не дасажда с деца или роднини не е ефективен или траен начин да оправите онова, което не е наред. Има безкрайно по-добри начини за борба със самотата, сексуалната неудолветвореност или семейното нещастие. Помощ има някъде там стига да я потърсите. Това, което винаги ме е изумявало е как хората реагират на едни и същи обстоятелства по различен начин. Срещала съм хора, чиито бракове са лишени от секс в продължение на години, и въпреки, че това ги прави нещастни, те просто не биха могли да мамят. Срещала съм и други хора, които всеки път, когато отношенията им се натъкнат на предсказуеми проблеми, вместо да работят за решаването им, търсят лесна утеха в прегръдките на непознати.

В действителност изневярата усложнява неимоверно живота на всеки един от въвлечените в случката. Това е факт, който не трябва да бъде пренебрегван, когато планирате следващите "просто приятели" или Старбъкс кафе-пауза. Хората, които казват, че тези неща просто им се случват, не се опитват непременно умишлено да оправдаят поведението си; те често наистина вярват в това, което казват. Те просто нямат навик да обърнат поглед навътре в себе си или не осъзнават начините, по които техните обикновени действия, коварно са ги повели надолу към разрушителни пътеки. Също както, изневерите не се случват „просто така“ и изцелението от предателството не става от само себе си. Докато онези, които са се отклонили не поемат лична отговорност за избора си, те няма да успеят да върнат взаимоотношенията с партньора си в нормалното им русло, след като веднъж са ги разстроили. Вместо това те ще се възприемат като жертви или ще се поддават, като тръстика под напора на вятъра.

Но според мен, съжалявам за откровеността, това е много горещ вятър.

Моето пожелание е добре да обмисляте своето поведение преди да действате.

#емоции #избор #изневяра #кризавбрака #превенцинциянаразвода

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Все още няма етикети.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square