Защо семейна медиация?


Ако не можете директно да разпределите ангажиментите си по отношение на децата е добре да прибегнете към семейна медиация, където неутрални експерти ще ви изслушат и ще ви помогнат да започнете да разговаряте конструктивно, като се интересуват на първо място как да защитят интереса на децата.

Ако мислите да се разделяте, или сте в процес на развод или вече сте разведени, тогава семейната медиация ще ви даде възможност да взимате решения, свързани с бъдещето и бъдещето на децата. Медиацията ще ви спести време, пари и стрес.

Семейните медиатори са независими обучени експерти, които ще ви насочват съм споразумения, които да ви помогнат да се успокоите и да вземете съвместни решения, било за финанси или за децата, на които да разчитате в бъдеще. След изготвянето на медиаторско споразумение то се внася в съда и се вписва в съдебното решение. Медиаторските споразумения са съобразени с ГПК и целят да ви доведат до реалистични решения.

- можете да направите дългосрочни програми на лични отношения с децата

- може да постигнете споразумение за определен период от време

- може да предоговорите предишни споразумения

- ще намалите силата на конфликта

- ще ви изслушат и ще можете да споделите истинските си интереси, без притеснение, че с тях може да се злоупотреби.

- само вие давате съгласие какво другата страна може да знае

- вие определяте как да планирате срещите

- обикновено е по-кратка процедура от съдебната


Какво е ПИМС?

От опита ни до момента особено успешна се оказа практиката да правим Предварителна информационна медиаторска среща (ПИМС). Тя обикновено трае 45 мин. и ви информира как протича медиацията, какво може да очаквате и как да продължите. На нея може да обясните настоящите обстоятелства и какво би било оптимално да се постигне.

Ако решите, че искате да продължите с медиация ще бъде необходимо заедно с партньора ви да заявите съгласие за начало на медиация при първа обща среща с него/нея.

Подробна информация може да получите при индивидуално запитване в сайта ни.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Все още няма етикети.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square